top of page
  • Foto van schrijverJudit

True or False: "SPF50 is better than SPF30"


True, but only just 😉


SPF50 biedt een iets hogere bescherming dan SPF30, doordat het een groter percentage UVB-stralen blokkeert. SPF50 blokkeert ongeveer 98% van de UVB-stralen, terwijl SPF30 ongeveer 97% blokkeert. Dit lijkt misschien een klein verschil, maar het kan vooral voor mensen met een lichte huid of mensen die gevoelig zijn voor zonnebrand een aanzienlijk verschil maken. Zelfs een klein percentage extra geblokkeerde stralen kan het risico op zonnebrand en het risico op huidkanker verminderen. Echter, het grotere verschil zit in hoe royaal je smeert en hoe vaak je smeert op een dag.


Het is belangrijk om te begrijpen dat geen enkele zonnebrandcrème volledige bescherming biedt tegen de zon. Zelfs SPF50 kan niet alle UVB-stralen blokkeren. Bovendien is het juiste gebruik van zonnebrandcrème van cruciaal belang. Zoals genoemd, het moet royaal en gelijkmatig worden aangebracht en regelmatig worden vernieuwd, vooral na zwemmen, zweten of afdrogen met een handdoek.


Onthoud dat zonbescherming niet alleen afhangt van het SPF-niveau van de zonnebrandcrème. Het dragen van beschermende kleding, het vermijden van directe blootstelling aan de zon tijdens de piekuren en het gebruik van zonnebrillen en hoeden zijn ook belangrijke stappen om uw huid te beschermen tegen schadelijke zonnestralen.

8 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page